Laminoidulla lasilla turvallisuutta, näyttävyyttä ja ääneneristävyyttä

Laminoitu lasi valmistetaan kahdesta tai useammasta lasista, jotka liitetään yhteen PVB- tai EVA -laminointikalvolla. Lasien välissä oleva kalvo tekee laminoidusta lasista sitkeän ja vaikeasti rikottavan. Lasin rikkoutuessa kalvo pitää lasin edelleen kasassa ja tästä johtuen laminoitu lasi ei yleensä aiheuta rikkoutuessaan vaaratilanteita. Ominaisuuksistaan johtuen laminoitu lasi luokitellaan turvalasiksi.

Karkaistu laminoitu turvalasi

Tarvittaessa rakenteessa olevat lasit voidaan myös karkaista. Näin saadaan aikaan karkaistu laminoitu lasi, jossa yhdistyy karkaistun lasin kestävyys, taivutuslujuus ja lämpötilaerojen kesto sekä laminoidun lasin lasisiruja rakenteessa kiinni pitävä ominaisuus. Tällainen lasi soveltuu kohteisiin, joissa vaaditaan erityistä turvallisuutta, lujuutta ja rasituksen kestoa. Lasilipposen oma Oulussa sijaitseva lasitehdas mahdollistaa myös karkaistujen laminoitujen lasien nopeat toimitukset

Laminoidun kuviolasit värillisillä kalvoilla

Yhdistämällä rakenteeseen kuviolaseja saadaan näyttäviä lasiratkaisuja vaativiinkin lasituskohteisiin. Kuviolaseissa ei useinkaan ole tarjolla kuin kirkas värivaihtoehto. Laminoimalla saadaan yhdistettyä kuviolasien ainutlaatuiset pintakuviot väristen lasien sävyihin. Yksi suosituimmista yhdistelmistä on Reedet raitalasin yhdistäminen kirkkaaseen tai värilliseen lasiin.

Kangaslaminoitu lasi

Lasilipposella on vankka kokemus lasin laminoinnista ja teemme jatkuvasti myös tuotekehitystä, jotta voisimme vastata paremmin asiakkaiden ja markkinoiden tarpeisiin ja samalla tarjota myös suunnittelijoille mielenkiintoisia uusia ratkaisuja. Yksi tällainen uutuus on kankaan yhdistäminen laminoituun lasiin. Kangaslaminoitu lasi valmistetaan laminoimalla kangas laminoitikalvojen kanssa lasin väliin. Näin voidaan valmistaa hyvinkin uniikkeja ja ympäröivään tilaan hyvin sointuvia lasiratkaisuja. KYSY LISÄÄ MYYJILTÄMME!

Värilliset laminointikalvot

Käyttämällä värillisiä kalvoja ja laseja saadaan aikaiseksi lukuisa joukko eri värisävyjä ja läpinäkyvyysasteita. Lasilipposen valikoimista löydät mm. Vanceva värikalvot. Vanceva kalvoperheeseen kuuluu 15 perusväriä, joita yhdistämällä saadaan lähes loputon määrä eri värejä ja sävyjä. Lisäksi varastostamme löytyy Velas värikalvoja mm. erilaisina harmaan ja ruskean sävyinä. Jos kohteeseen halutaan osittaista läpinäkymättömyyttä on oikea valinta opaali kalvolla laminoitu lasi, etsatun lasin yhdistäminen rakenteeseen tai kuviolasien käyttäminen osana rakennetta

Ääneneristävyys sekä murron- ja luodinsuojalasit

Laminoidulla lasilla on parempi ääneneristävyys kuin tavallisilla yksikerroslaseilla. Jos tarvitaan tehokkaampaa ääneneristävyyttä voidaan laminoinnissa käyttää erityisiä Sound Control ääneneristys-kalvoja.

Sound Control lasit soveltuvat käytettäväksi esim. työtililoissa silloin kun halutaan lasin tuomaan läpinäkyyttä ja valoisuutta mutta samalla kaivataan tehokkaampaan ääneneristävyyttä.

Lasin suojausominaisuuksia voidaan kasvattaa lisäämällä rakenteen lasi- ja kalvokerrosten lukumäärää tai paksuutta. Näin voidaan valmistaa esimerkiksi murron- ja luodinsuojalaseja. Valmistamme laseja suojausluokkiin P4A ja P6B.